Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Hagalen!

Varför är människan så hagalen?
Har hon inte lärt sig något av historien?
Tydligen inte, eftersom sådant som
hänt förr, upprepas hela tiden!

Vilken kraft är det som driver en
människa till att vara egoistisk och
bara tänka på sig själv? Betydet det
ingenting hur andra har det och
hur de mår?

Kommer människan någonsin att 
lära sig att vara god och omtänksam
och kärleksfull? Att vara en
medmänniska som verkligen bryr sig?

Jag önskar att det goda som ändå finns
i världen ska breda ut sig och visa
att det finns något annat, mycket bättre
än all ondska, för, som det står i bibeln;
"Vad hjälper det en människa om hon
vinner hela världen, men förlorar sin själ?"

Vägen mot slutet går vi alla, men hur vi går,
det måste var och en själv välja!

Vad väljer du?

 

 




Fri vers (Fri form) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-07-27 11:19



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tyvärr är vissa sig själv närmast….
2023-08-01

  louisegirl
Väldigt kloka ord! För idag är det bara det som gäller för pengar och makt, så kan dom gå över lik!
Jag fösöker vara en god medmänniska och behålla en ren själ!
2023-07-30

  Bibbi VIP
Amen!

2023-07-29

    Max Poisé
Rädslan att inte få ta del av kakan är nog det bränsle som fyller på habegäret. Att våga stå utanför kan vara en risk som då är villiga att ta i en värld som fylls av materialism.
2023-07-28

  Jan Widströmer VIP
Dumheten är det sista som överger människan. Roten till det onda. Måste likväl bekämpas som farlig, invasiv art som förgiftar sinnen och samhällen.
2023-07-28

  Anya VIP
Mycket kloka ord som känns så igenkännande. Vad är det egentligen med mänskligheten? Själv försöker jag vara en god medmänniska....men man är ju inte mer än en människa?
2023-07-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på, kan bara konstatera att det finns både medmänniskor och motmänniskor.
Jag strävar efter att vara en god medmänniska.
2023-07-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla reflektioner kring ont och
gott, och hur det förhåller sig till
omtanke och medkänsla.
2023-07-27
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP