Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Inte undra på

Inte undra på att världen
ser ut som den gör,
när människor går sin egen väg
och inte på andra hör!

Inte undra på att krig
blossar upp här och där,
när människor bara tänker på sig
och inte av andra lär!

Inte undra på, men undrar
det gör jag ändå,
att det ska vara så svårt
att veta att världen är vår!

Vem vilar ansvaret på,
om inte på dig och mig,
att göra det lilla vi kan
här uppå levnadens stig!

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-30 18:49



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Tänkvärt detta.
2023-06-22

    En rastlös själs tankar
Fullständigt makalöst fint. Det berör, det berör mig igenom ben och märg, genom hjärta och själ. Tack!
2023-06-03

  stormengudrun VIP
Busenkelt egentligen (för barn) men märkbart svårare för vuxna att efterleva.
2023-05-31

  Jan Widströmer VIP
Ondskans begynnelse är dumheten. Dumheten är det sista som överger människan.
2023-05-31

  Federico Romano
En stor fråga som säkert är genetiskt och överlevnadinstinkt som gör att vi människor ej kan vara solidariska utan att få något tillbaka:Solidariteten upphör när vi kommer på grön kvist!
2023-05-31

  Olof Lagerhorn VIP
En retoriskt väl utvecklad tankegång
vars budskap jag instämmer i.
2023-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Må principfastheten och upproret vinna över den politiska korrektheten.
2023-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text.
Må fredens och medmänsklighetens öppna händer vinna över krigens och egoismens knutna nävar.
2023-05-31

  Bibbi VIP
Amen!
2023-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att lära av andra om de inte har något att tillföra.
Förbehåller mig den självklara rätten att vara selektiv och restriktiv.
2023-05-30
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP