Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Semester

Varför har vi semester måntro?
Måste vi bort från huset där vi bor?
Ut på vägarna och köra och köra,
i husvagn och husbil vi annat vill göra.

Skynda och stressa med packning och karta,
planera i förväg om vi är smarta.
Sen får vi trängas med andra som firar,
som badar och leker och på natten de lirar.

När tiden har gått och vi hem ställer färden,
jag undrar om vi inte fått andra värden.
För tänk, man behöver en vecka eller två,
att vila sig innan man till jobbet måste gå.

För några passar kanske detta sorts liv,
men full fart framåt och med jättekliv.
Själv tycker jag att semester borde vara
en lugn tid för återhämtning och njutning bara.

Men alla gör så klart som de vill,
så jag önskar er alla ett lycka till.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-16 15:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2023-07-20

  Olof Lagerhorn VIP
Fyndiga och insiktsfulla tankar kring
att ha semester, i mjukt flytande och
välrimmade bilder.
2023-07-17

  Marita Ohlquist VIP
Det är många som stressar på semestrarna så dom är tröttare när de skall börja jobba igen än dom var före semestern.
Underbart foto.
2023-07-17
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP