Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


I stillhet

I stillhet
kan du höra dina tankar
I stillhet
kan du känna ditt hjärta slå
I stillhet
när ingen på dörren bankar
I stillhet
vet du vilken väg du ska gå

I lugnet
ser du det vackra i livet
I lugnet
ger kärleken hopp och tro
I lugnet
finns tacksamhet för allt som är givet
I lugnet
kan också lyckan bo

Med glädje
kan du då åt andra ge
Med glädje
jag vet, det känns gott
Med glädje
du hör när någon dig be
Och gläd dig 
när något du fått

 

Vet, att du är värdefull!

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-06-13 19:02



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint tänkt och skrivet.
2023-06-22

  Bibbi VIP
Amen!
2023-06-16

  Anya VIP
Tack. Denna passade mig idag. Ska läsa om den.
2023-06-16

  Minkki VIP
sköna tankar om att vara vän med ensamheten. personligen skulle jag stryka "när" i strofen som rimmar på glädje, helt enkelt för att jag hör ett r som avslutning på be då "när" föregår, men utan det försvinner r:et och rimmet mjuknar. Eller? med glädje/hör du någon dig be? En rytmisk stiliseringsfråga förstås, valet är författarens, tolkningen läsarens... Slutet behöver vi alla läsa om och om igen, tack också för det!
2023-06-14

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla tankar om att först när vi
bottnar i oss själva, kan vi fullt ut
förstå våra medmänniskor.
2023-06-14

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna.
2023-06-14
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP