Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRAMAR

De ska vara varma, mjuka
Långt ifrån stela och hårda
De ska säga, jag är här för att vårda
Dig i din psykiska sjuka

De ska säga, jag förstår sociala koder
Alltså dig, mönster och signaler, de vanliga
Kureringsmetoder som värmer som garn
Virad runt din hals i ditt kalla blåsväder

De ska säga, jag vågar blotta mina djupaste sidor
Jag vågar vara varsam och inte överdriva
Jag ska ta i och balansera som att sjunga
Mer än alla ord överskrida dina lidor

För vi är flockdjur du och jag
Ingen mening att förneka det
Så oavsett om sex är inblandat, smek, smek
Bli smekt och så låter vi bubblor stiga till vår hjärna

Du kallar oss rationella men det här är bara känslor
Det här är bara invanda kulturella mönster och det är
Som en rapport över vår vänskapsstatus, bedöms
På ett ögonblick av två till sex sekunder

Eller måste vi kompensera, hur mycket separationsångest
Har vi gemensamt, hur mycket
Väl vill oss välvilliga, trettio sekunder?
Tre minuter?
Sova i varandras armar?
Komplicerat

Missförstånd uppdagas och jag borde vara bitter,
Irriterad, frustrerad för jag inte förstår
Men jag släpper ut logiksinnet där jag sitter
Säger låt gå, låt gå

Kramar, jag älskar dig ändå

(Ersätt nu "KRAMAR" med "VÄNSKAPSKONFLIKTER")




Fri vers (Spoken word/Slam) av fabiang
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-03 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fabiang
fabiang