Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Loppisfynd - del III


Nu står de där och lutar sig mot väggen, plattorna
två stycken, totalt gjorde hon fem
Hon var stor på åttiotalet, eller "stor"
det kanske hon i egentlig mening aldrig varit
men det var då hon skördade vissa framgångar
inte minst, tror jag, tack vare sin röst
Åttiotalet var hennes årtionde
på den musikaliska scenen
som soloartist
senare har hon stått på scenen mest
för att backa upp andra artister
i körerna
något som antyder
det där med röstresurser
Hon är fortfarande efterfrågad
och när jag spelar den ena av plattorna
fattar jag med en gång
vad man menar
för rösten
ligger klockrent på tonerna
och hittar rytm och variation
på ett utsökt vis
Själv lyssnade jag inte på henne då det begav sig
jag hade andra husgudar
som jag såg upp till
på den tiden
och identifierade mig med
skitigare saker
som man hittade
ute i periferin
tant strul och
commando musse pigg och
22 för många och
reeperbahn och
kai martin och stick
och sådant
Nu märker jag att det är mycket lätt för mig
att gå in i och njuta av dessa båda plattor
som jag hittade på loppisen i helgen
därför att de tillhör samma period
och de håller hög kvalitet
i alla led
och i själva verket är det kanske
ingenting annat än mina fördomar
om den kommersiella musiken
som kommer på skam
i detta nu
men det är jag beredd att ta, i så fall
Hon svarar själv för text och musik
i stort sett rakt igenom
och hela karriären ligger hon på etablerade bolag
det märks att producenterna vet att plocka fram
det bästa ur materialet
det låter inte slarvigt någonstans
och förmodligen har hon de bästa av musiker
bakom sig
Åttiotalet var kanske inte det roligaste
av musikaliska årtionden
om man ska vara nogräknad
rockriffen går ibland på tomgång
och jag kan märka det även här
men jag har hört betydligt värre saker
detta är inget annat än välpolerad
popmusik för bilradion
och dansgolvet
gjord inte bara med huvudet
utan även med hjärtat
vågar jag tillstå
och det skulle kanske göra henne glad
om hon fick höra
också om hon innerst inne förmodligen redan vet detta
tror jag mig kunna gissa
Och en sak till!
Skivomslagen
De skäms inte för sig
De är snygga
Väl utförd layout
Nu läser jag om henne på nätet
Hon är född samma år som jag själv
Vilket konstigt sammanträffande
och vad mer
hon är en framstående boulspelare
landslagsklass
Jag ska minsann leta rätt på de övriga plattorna av henne
på vinyl såklart, för ljudets skull
Ett är säkert
det är roligt med överraskningar
och absolut
jag har blivit överraskad
fattade aldrig hur bra detta var
förrän i denna stund
bara typ tjugofem år försent




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 156 gånger
Publicerad 2013-03-03 20:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra...gäller att stanna upp innan saker gått en förbi...
2013-03-04
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife