Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vanlig dag kan var bra, det behöver inte vara så märkvärdigt.


En ganska vanlig förmiddag

Upp med ett skutt ur sängen, tacksam för en ny dag.
Kramar om min man som redan är uppe.

Han är morgonmänniska, jag är lite mera trög på morgonen.
Vi fixar till vår frukost, samt småpratar om ditt och datt.

Vi bestämmer oss för att åka över till stugan, elda lite och skotta snö.
Nu längtar vi båda till slutet på april, då flyttar vi dit.

Hittade tomma lökpåsar i en låda i stugan, blev glad över det.
Tjugo tulpanlökar samt 15 pingstliljor petade vi ner i höstjorden,
det var i oktober det.

Tänk när dessa blommor kommer fram, det är ljuvligt att få njuta av det.
En sak till det är när sjön släpper den sista isen och vattnet blir fritt igen.

Vi gick iväg på en promenad på den vintriga vägen, snöplogen hade nyss gått.
Solen tittade fram och faktiskt, den värmde så skönt.

Plötsligt får vi se en syn jag sent ska glömma nere på sjöns is.
Åtta stycken rådjur står där nere, har sett rådjur förr men aldrig så
många samtidigt.

De hör våra röster och vänder sina huvuden mot oss och lyssnar, så fina och
späda.
Jag brukar för det mesta ha min kamera med mig, men inte idag det var så synd.

Vi vänder om och går tillbaka till stugan och tar en kaffemugg var, njuter av sprakandet från braskaminen.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-04 13:34



Bookmark and Share


  Vind
Lät som skönt det där. I att (bara) vara närvarande.
2013-03-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
En dag som var
som så gott bar
gör en var glad
tack för Din rad!
2013-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP