Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fula träd i grannkommunen. Släng bildjäveln för all del


Vårstädning

 

Tegelpannorna

Hur de blottas i solen

när snötäcket lyfts

 

Vindsvåningen värms sakta

Glömda hemligheter väcks

 

Fönsterrutorna

Utsikten ger insikter

Skoningslösa ljus!

 

Rummet vaknar och blinkar

Svunna minnen återfinns

 

Blick över axeln

Skamsna ser vi om vårt hus

Drivorna rämnar

 

Energier föds på nytt,

renade i Valborgs eld

 

Ur askan spirar

det nya, späda hoppet

Om vi har styrkan

 

att se utan att döma

och sedan gå vidare

 

 

 




Bunden vers (Tanka) av Solitaire VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-04 14:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint skrivet. Applåder från mig!
2013-03-09

  Stefan Albrektsson
Ja, vårstädning både i "inomhuset" och "utomhuset" (Tranströmertanke). Gillar verkligen raden: "Rummet vaknar och blinkar" - suggestivt i ljuset av Tranströmertanken!
2013-03-07

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text...precis så...
2013-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP