Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjugotvå minuter över midnatt... här.






klockan är tjugotvå minuter
över midnatt
jag ligger vaken
tanken vandrar till en annan värld

tänker att månen ser säkert inte
likadan ut där
och inte heller himlen
eller stjärnorna

...fast de är desamma

luften doftar
säkert inte som här
smakar och känns annorlunda
i lungorna, i andetagen

marken fjädrar nog dina steg
på ett lite annat sätt
och visar dig
andra sorts vägar

människorna skrattar
nog inte likadant
eller pratar, sjunger
eller gråter

(jag undrar om din röst låter
som jag minns den)

jag ligger vaken
du är tusentals mil härifrån

och klockan är inte
tjugotvå minuter
över midnatt hos dig
inte ens i närheten




Fri vers av whimsical
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-04 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

whimsical
whimsical