Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om kärlekens förmåga att skapa förvirring och förvridning


Och jag Vill ha dig Jag tror att jag skulle klara det Nu


Och du talade om kärlekens språk

medan jag stod stilla och bara väntade på hur du menade

och i mitt tvivel och förundran kunde jag inte låta bli att avundas

hur du använde orden som gick rakt genom min vägg

utan minsta hinder

träffade du alltid rätt

på vilket sätt du än använde stod jag där alldeles stilla

log av rodnad och varm av ditt klara tilltal

som om du förstod

hur jag tänkte eller vill bli sedd

och du blev liksom oförberedd

då jag i törsten i min mun började blicka bortom




Fri vers av BillMarcus
Läst 357 gånger
Publicerad 2006-02-23 10:38



Bookmark and Share


  Agnes
mmm.... den rubriken är tilltalande. Man måste sedan läsa långsamt eller flera gånger för att klara av att ta in allt du skriver mellan raderna. Mycket bra, kärnfullt och snyggt formspråk.
2006-03-18

  Propella
Jag har läst den här tre gånger nu och den blir bara bättre och bättre. Du har små överraskningar i raderna som jag faller för, som:

"då jag i törsten i min mun började blicka bortom"

Riktigt bra.
2006-02-23
  > Nästa text
< Föregående

BillMarcus
BillMarcus