Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Länge sedan nog nu


På en enögd gammal älg

På en enögd gammal älg
ska jag rida genom skogen
bilden av en svart hingst
har blivit för banal

En elak gammal älg
med pälsen raggig, tovig
på sin levnadsutförsbana
ska han tjurigt bära mig

För nu är jag trött på stigar
och leende små sjöar
nu bär det av mot svart moras
och sjuka mörka kärr

På min axel sitter korpen
i bländsvart rovdjursklädnad
och tigande i regnig natt
vi tar oss dit vi vill

Grå ska tröjan vara
och håret flyga fritt
kjolen vävd av linne
en guldlänk runt min vrist

Levande urkraft bär mig
andas rå brunst och dimma
så är jag då offerprästinna
för en längesen utdöd myt

Era tivolin ska rosta sönder
i golfbanan sparkar min älg
mitt mörker har rötter i jorden
men jag är sist av mitt slag

Nu skriker korpen i natten
hans vinge nuddar min kind
älgen drivs av sitt raseri
jag har tämjt den men själv är jag fri!




Fri vers av lenakarin
Läst 455 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-03-06 21:01



Bookmark and Share


  aol
starkt borrar sej dikten mot hjärtat
2014-01-25

  Annie b'larsson VIP
Oj, vad det flyter på...att rida på en älg över golfbanorna...yes...låt oss riva ner överklassens lekplatser.
2013-03-10

  Niclas Petersson VIP
Riktigt riktigt bra.
En obeveklig fornnordisk urkraft.
Gillar. Mycket.
2013-03-09

  Lena Själsöga Keijser
ah
denna älskar jag

tack
2013-03-08

  in effigie VIP
som ett urnordiskt ljus, strålande...mycket vacker
2013-03-08

  MobergsOrd
Underbart mustig och fri!
2013-03-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
kvinnans totala frihet,
gudinnans maximala frihet

är det eftersträvandsvärda målet

dit bör ni rida

~

gillar allt den naturalistiska divinala tonen i denna sköna förtäljande alstring i lyrisk sfär
2013-03-07

  Marcus Liljedahl
Det finns en livskraftig och vild kraft i dikten.
Denna djupbottnande starka kraft har jag känt
i några av dina tidigare dikter.
Tyglandet av denna inre kraft är vad dikten
uttrycker för mig och denna kraft spränger gränser
och river ner det gamla för att ge plats
för det nya friska.
Väldigt befriande text...

2013-03-06

    ej medlem längre
håller med Jörgen.. den är fin..
2013-03-06

    ej medlem längre
fint..!
2013-03-06
  > Nästa text
< Föregående

lenakarin