Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM MYRAN GÅR

Barrstrå i min hand placeras framför mig
där himlavalvets kropp leker marionett
är jag en flitig myra i stillsamt solljus.

Genom kullar, åar och dalar reser jag
där himlavalvets kropp leker marionett
är jag en myra under fotens skugga.

I forsen sprattlar jag i vinden välter jag
i regn vadar jag i pölen drunknar jag
under himlavalvet
är jag en arbetande myra i strömmens centerlinje.

Söker, jag söker, jag söker!
Himlavalv! Kropp! Marionett!
Jag slåss som en soldat
i din TV som riktas mot
ditt grubblande huvud - där är jag också!

Så ser jag mig själv i dina trollbundna ögon
där himlavalvets kropp leker marionett
är jag en drönare i dina brallor som påminner om din hunger;

din törst! Väck mig till liv, O kära drottning
tillåt mig att sköta sysslan mig tilldelad!

Där himlavalvets kropp leker marionett
är jag en flitig myra i stillsamt solljus.
Jag hämtar nästa strå till stacken.




Fri vers (Spoken word/Slam) av fabiang
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-07 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fabiang
fabiang