Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En variant av på stan.



Vägval, svepskäl, själasorg!
Det sitter en liten djävul på stadens torg,
och spelar med vevgrammofon för flanörer.
På plattan kretsar tyngre leverantörer,
om natten flockas leende sutenörer:
kring ditt torg, just där du bor - när du på visan om Det Goda Samhället nynnar och tror.

Vägval, svepskäl, egenvinning!
En blodåder bultar på Försäljarens tinning,
men tyngre Ekonomer härskar från Skrapan.
Själva dealen slöts som vanligt av Apan,
i stilla stund under hägn av stadens larm:
i ett avlägset kyffe tafsar nån på damens barm - men du nynnar på visan och tror ingen harm.

[Vägval, svepsjäl, själasorg!
Förbrukad spruta i en papperskorg!
Vägval, svepskäl, egenvinning!
Ingen tid till ro och besinning!]




Fri vers av Janjohan
Läst 300 gånger
Publicerad 2006-02-23 11:45



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Denna var minst lika bra som många andra.
gillar dom här som rimmar.
Ingen Cornelis nivå, men en femma betyder
får symbolisera toppskiktet på denna sida.
2006-03-03

  Ninashine
Du får en femma för att jag gillar ord som egenvinning! Annars så var nog detta en fyra. Svårt att ge femmor efter den förra som var så himla bra.
2006-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan