Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här skrev jag efter att ha läst en artikel i DN runt nyår om en 13-årig flicka, Linda, som begick självmord efter att ha blivit mobbad i skolan. Det är skrämmande hur vi alla, föräldrar, kompisar, lärare med flera inte märker något!




Rop på hjälp

 

Det var inte koltrastens ensliga sång
under rosa skyar

Det var inte sparvarnas glada kvitter
runt smulorna på fågelbordet

Det var inte trastarnas ivriga tjatter
från de höga bokarna

- deras sång inför avfärden

Det var mitt i kolsvarta
natten den råkalla
när vinden ven runt
husknuten och ryckte
dörren ur min hand
i andningspauserna
mellan vindarnas tjut
hördes småfåglars sång
ur mörka snår
inte vacker
- bara märklig

jag steg in i värmen
stängde dörren om mig
hejdades i steget
av en ängslig tanke

- är det så det låter,
ungdomars rop på hjälp?

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Regina E
Läst 782 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-24 14:59



Bookmark and Share


  filosofian
Har inte tänkt på det på det sättet men ja, jag tycker och tror att du har rätt.
2011-02-10

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag kommer ihåg den nyhetsartikeln. Du gör något större av ropet på hjälp, flyttar ut det i naturen och världen - snyggt, mitt i hemskheten.
2006-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan