Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT MYSTERIUM


Det är så vackert när
två människor
kommer till vila efter konflikt
med armarna tätt omslutna
om varann.
Ett mysterium.

Att förstå olikheterna och
låta det bero.
Vila i tro på varann.
Att få kyssa dig
efter dagens munväder.
Ett mysterium.

Du är så vacker min älskade
när du ler.
Vinden kyler hårt.
Jag smeker dina kalla kinder
med febriga händer.

Försoning är ett mysterium
som räddar liv.
Tar livet av världens egoism.
Stillar fruktan.
Stillar ilska och hämnd.

Du är så vacker Rosa-Cerise
när du ler.
Din ärlighet det självklara.
Ett mysterium.

Att vi fann varann
är inget annat än ett underverk
det vill jag tro.
Oavsett vad vi kallar det
så är det vi
du och jag
idag
nu.
Ett i sanning
ett mysterium.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-10 14:36



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vackert, känslosamt skriftat. Kärlek är i sanning ett mysterium - två människor möts, det blir en explosion av allehanda känslor - tar tid att lära känna varandra, slipas mot varandra. Konflikter kan uppstå - men det är av dessa vi lär. Livet pågår i precis denna stund - viktigt att njuta här och nu, imorgon vet vi inget om.
2013-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar