Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
B-e "We magnify..."/"All creation worships you" Karin Boye citerad/traversterad


detta enkla axiom

14/11-2012

???
The excellent soldier derides every enemy,
rides on the storm and turns even the tornado
to his best friend.

Jag är fri. Närsomhelst är jag fri.
Väntar bara på att vinden ska strömma in.
---


18

Gud bevare oss för ondskan i oss själva!

När jag krossas i mitt inre
och plötsligt känner din hand omkring mig -
då vet jag vad kärlek, verklig kärlek är.
---


22A (Beethovens 9:e symfoni - finalen)

Som den blinde ville jag bygga mig min egen himmel
Men allt jag fick fram var en viskning.

Nu ser man botten på lidret.
Gammal ådrat trä skinande
som himlen om hösten.
Och långt borta hör man
ekot av sångsvanars skrik.
---


22B (Dragon-dance)

Established on the mountain,
prisoned in your self-built house.
Tear it down.
...
Det orubbliga berget ryggar
mot dalen sjunker sakta stenar
förmår inte fylla jättegrytorna.

Ripans klagande väcker mig i tältet.
---


29

Vägen rakt ner i blodet!
Hon väntar på mig - hundvinken.

"Den bästa dagen -
dagen full av törst."
Här samlas själarna -
de vill hämnas -
förgångna tiders svek.

Inte ser vi. Men visst
är världen full av
dissonans.
Om det/där inte vore
detta enkla axiom:
Rosentonen.
---




Fri vers av näver de anima
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-12 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

näver de anima