Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan klockan ringer


Jag kommer
helt säkert
att vakna
innan klockan ringer
i morgon bitti
Så är det
varje morgon
Man kan undra
vad man har
väckarklockor till
Väcka
den björn som sover
Men björnen är i så fall
redan vaken
Väcka
någon annan?
Men någon annan
kommer inte
att stiga upp
på min väckarklockas
begäran
Här finns bara jag
och den tidiga morgonen
som knappast bryr sig om min
eller om någon annans
irritation
över signalen
som påkallar
uppmärksamhet
över vad vi redan vet:
tidens flykt
Därefter tänker jag bara
att det går femton tuggor
på en liten smörgås
tjugotvå
om man har mindre bråttom
och om den tanken
släpper jag inte taget
under hela kvällen




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-13 20:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
precis så där är det - snyggt..
2013-03-14

  Suss Petersson
Ja hur lång tid tar det?..jag är alltid ute i sista minuten
2013-03-14

  Lars Hedlin
En bra text med undran och känslor...
2013-03-14
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife