Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetslös på grund av sjukdom

Jag önskar jag vore frisk
som en sprattlande vattensimmande fisk
och kunna göra rätt för mig
och inte vara drabbad av den sjukdom, som satt stopp för mig

varför skulle jag bli prövad
bli berövad
det enda meningsfulla jag hade att göra på dagen
att kunna jobba, tjäna pengar och få mat i magen

och till annat som jag behöver
inget i överflöd, men man behöver klöver
till olika saker, till exempel en bil när inte det finns kollektivtrafik
och som sagt, spara litegrann för framtiden, men man behöver inte vara rik

för något kan ju gå sönder, eller så behöver man nya kläder
för olika väder
men när jag blev sjuk så försvann alla möjligheter till det
för nu är min lön som sjukpensionär inte så fet

Jag vill vara frisk, jag vill jobba, göra rätt för mig
och kunna åka iväg någonstans på semester, även om jag åker inom detta vårt eget land
men nu får jag leva som jag inte förtjänat, jag rår inte för att jag blev krank
så nu lever jag på existensminimum, utan buffert på min bank

det är så orättvist, när man blir sjuk och är van att utföra ett arbete
och kunna tjäna pengar, där man sliter i sitt svettiga anlete
det är orättvist, att man varje dag ska behöva grubbla
och leva i denna ovisshetens bubbla


© Ted Örnberg 2013-03-17




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-17 21:44



Bookmark and Share


  anits VIP
Du berör med dina ord, som väcker många
tankar om hur olika livet gestaltar sig
för oss människor
2013-03-20

  Ljusletaren
Jag med är sjukpensionär ;.)
Vi har mycket av fritid att få göra något kul av. De med pengar har lite fritid plus att de ser med avundsjuka ögon på oss som går hemma.
Solen ... den fina solen får behaga oss så fort den skiner och mycket mera därtill/ kram
2013-03-18

  Bibbi VIP
Jag önskar att jag hade ett svar men står lika frågande som Du.
2013-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP