Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du heter


Någon
har talat om för dig

sedan barnsben

att du heter
som du gör

och kanske heter du så

men tiden och
omständigheterna

har givit dig andra namn

som också är du
som också utgör

delar av din personlighet

och bland alla dessa jag
som är du

finns ett osynligt jag, av ingen sedd

utöver dig själv, som äger en större skönhet
än de övriga tillsammans

- din kärna




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-18 14:52



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Spännande text! Ja, namnen och namngivandet är oerhört viktiga (och jag menar då inte endast namn utan "attribut" som vi namnges av andra och oss själva) och hur dessa sitter som etiketter på oss. Lite bibliskt klingar det: där beskrivs hur det ges en vit sten, med ett namn skrivet på, som ingen annan känner än den som får den.
2013-03-24

  Suss Petersson
vilken härlig tanke, vad heter vi egentligen ,känner vi oss själva.
den härdiktet berör samtidigt sätter den fantasin på sin spets..underbart
2013-03-18

  Marianne Räf
Intressant om mångfacetterade Jag.
2013-03-18

  Lars Hedlin
Så bra du skriver...Gillas!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife