Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
soliga tankar


Måndagsfundering

-

Solkatter på väggarna. Luftballonger i rött och blått sakta seglande över fjärden. Så minns jag höghustiden i storstaden.

Jag har lärt mig att solen kretsar runt jorden 365 gånger per år. Kan det stämma?

Och att stjärnorna på natthimlen dansar till fioler och trumma stjärnklara nätter. Är detta möjligt?

Man ska förstås inte tro på allt man hör. Eller läser i tidningen.

Men att månen är på väg bort – är ett faktum.  Lika säkert som att den tid jag har kvar kommer att fortsätta pendla mellan ljus och skugga dygnets alla timmar.

Så måste det nog vara med solen så snabbt roterande.




Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 334 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-18 16:32



Bookmark and Share


  Akvamarin
En så vacker och kännbar måndagsfundering om tidens flykt och världarnas förvandling. Stort!
2013-03-19

  Lars Hedlin
Bra funderingar om saker i livet!
2013-03-19

    ej medlem längre
gillar färgerna i första strofen, de kosmiska ljuskällorna och filosofin. tack!
2013-03-18

    ej medlem längre
filosofiska tankegångar... trevligt att ta del av

2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter