Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hufvudstadsbladet 1884

  

Hufvudmannen stodo i dagens

ljus utpekandes af Kverulanter

till ehuru det finnes sak ock rätt

att uppfinna appfarater därom

sådanledes kunna skada ock giva

aber med sfvåra men följdeligen

till allmoge man i Werlden.

Kännedom af detta uppbringan-

de hvar ett inkommande faksim-

ile till hofvrätten i Hufvudstaden.

Angående uppkomsten hafva

olika åsigter sökt göra sig gällan-

de.

Ingeniören B. af Gates

grundare af det veldiga imperia-

let stämplat af ett apel signigficat

äro hufvudmannen i  dom.

Hur voro dessa arkif häranledes

uppkomna af de numeriska talen

bestående af enkom eder en etta

eder en nolla styrande af en appf-

arat äro enkom omöjlighet.

Då nu på grund af ofvan beskrif-

na anordning har således de lär-

de herrarna yttrat öfver ehuru

dessa fhenomen äro hvardande

ur Helfwetet.

 




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 419 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-19 10:32



Bookmark and Share


  figurett
Det äldre språkbrukets konstart saknas...Fastän latin är kanske skönt att det förbigåtts...
2013-03-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härligt skrivet! Hemsk apparat med "enkom eder en etta eder en nolla". Älskar språket i denna "gamla" Bladet;)
2013-03-21

    ej medlem längre
underbart..
2013-03-20

  Angel of love
Wow va bra du är!!
2013-03-19

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat ...
2013-03-19

  Tino
Jävla begåvad människa :)
2013-03-19

    ej medlem längre
du behärskar gammelsvenskan... och intressant läsning... för länge sedan jobbade jag på KB:s tidningssektion och läste mängder av gamla tidningsartiklar och får lite av den känslan nu
2013-03-19

    ej medlem längre
bra..gillar denna!
2013-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H