Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eremiten

Nu skiter jag i allt
mitt sinne känns kallt
jag ska utföra en rit
och bli en enkel eremit

flytta in i en grotta
köpa mig en emaljpotta
och en dunk med vatten
och en sovsäck och dyna för natten

och en ask med stickor för en värmande bål
kanske en gryta av stål
till att lag mat
och en gaffel och ett fat

och kaffe får man inte glömma
det får ransoneras, jag får fixa en gömma,
det ska drickas en gång om dagen
så jag får ordning på magen

sen kan jag sitta där och var försjunken i tankar
för jag tror inga bankar
på dörren, eftersom det inte finns någon dylik
jag får nog lägga ris i grottans öppning, eller göra dörr med plank och spik

sen får håret och skägget växa vårdslöst
eftersom jag inte bryr mig när allt är meningslöst
och jag får väl bada i bäcken sommartid, men
under vintern får jag väl gro igen

så går
år från år
bit för bit
lever jag som eremit

de kanske hittar mig om tusen år
några arkeologer som borstar fram mina tår
och tror att de hittat en grottmänniska från forna år
men det inser snabbt sitt misstag, när de upptäcker pottan i emalj som på avträdesplatsen står

detta är mitt enda val
jag lider nu hemska kval
så jag sätter min tillit
till att hitta mig en grotta, och bli en äkta eremit

© Ted Örnberg 2013-03-19




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-20 00:03



Bookmark and Share


  Maria T
Glöm inte
gitarren
2013-04-26

  Eva Helene VIP
Begrundar detta galghumoristiska skaldestycke med en djup ton av sorg och allvar bakom. Kan nog vara fler som önskar sig ett liknande eremitliv i det kyliga samhällsklimat som nu råder.
2013-03-20

  Carola Bouvin
Här låter det som förändringens tid är på ingång, om ej till att bli en grott människa utan kraften i orden tyder på vilje styrka... efter regn o rusk kommer solen :)
2013-03-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
R are vän låt dörr stå
I dag och sen på glänt
M en Du gör så, för vän då...
************************
2013-03-20

  aol
lite som en känsla av att stå under galgen, och välja ett liv i ensamhet för man känner sej så eländig, men det kan spegla en väg ut också, det hela känns ändåinte som att diktarjaget bara tycker synd om sej själv, jag kan även känna igen mej på det viset hur det skulle vara att leva så,

2013-03-20

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat
2013-03-20

  Knickedick
Det var ju synd. Då kan vi ju inte läsa dina underfundiga verser här.
2013-03-20

  Bibbi VIP
Suverän skaldkonst.
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP