Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lika barn leker inte bäst

Du säger att världen tyr sig alltför grå och trist
Jag vill ju så gärna att du ska förstå
Om jag ändå kunde samla lite mod
skulle jag berätta lite till
Om du bara förstod

Världen är allt förutom grå och trist
ur mitt perspektiv
Kan det kanske bero på att
du och jag inte lever samma liv?

Du säger att du förgäves söker efter ett du och jag
ett vi
Men skillnaden mellan våra liv är inte
ditt sökande efter ett "vi"
Utan i mitt liv
Har jag poesi

Jag har ett liv som sträcker sig utöver
alla förväntningar
fördärv och
förälskelsers gränser
Medan du dag ut och dag in lever ett liv
där pessimismen bara glänser
och glänser

Du förundras över hur jag kan leva mitt liv
så galen och naiv
medan jag förundras över
om du ens lever.

Jag har alltid undrat om svart och vitt
kan hålla varandra kära
Hela mitt liv har jag efter denna sanning sökt
Fram tills nu har den alltid tyckts vara
förvriden eller
alldeles krökt

Lika barn leker inte bäst.




Fri vers (Fri form) av Jonna Ståhlberg
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-20 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonna Ståhlberg
Jonna Ståhlberg