Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om Ringen

 

 

 

 

 

 

Hon stod ensam ute på däck

med blont svallande hår

Så skör och sorgsen i blick

hon tittade ner i det djupa blå

 

 

 

I handen höll hon en ring

med en gnistrande diamant

När tåren rullade på kind

ringen ur handen henne slant

 

 

 

Den föll ner mot iskallt hav

tills den bröt en våg

Hon följde vaksamt glimman

Genom tårar allt hon såg

 

 

 

Då ringen gungande sjönk

från sida till sida ner och ner

som dansandes en vals

i taktfast bröllopsmanér

 

 

 

Det föll ett irisregn

ur hennes ögon blå

som vattnade havet

mot djupet av det blå

 

 

 

blått

mot

blått

 

 

 

droppe för droppe

droppe mot droppe

 

 

 

salt

mot

salt

 

 

 

ur hjärtats djup

mot svärtans djup

 

 

 

Till havets vilda brus

vid relingen hon föll på knä

med en röst så tyst och ljus

 

hon sakta viskade

 

 

 

 

Farväl

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 699 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-03-22 15:32



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
väldigt vackert skrivet, men sorgligt. Fick mig tänka på filmen Titanic.
2014-01-29

    Upplandspoeten
Du skriver underbart vackert!!
2013-04-30

  ULJO
Som en vemodig saga med ett stänk av vackerhet
2013-04-01

  Angel of love
Åh den kändes djupt in i hjärtat, vacker i sin sorgsenhet!
2013-03-25

  Siggesdotter
En vemodig saga fint berättat med rim :-)
2013-03-23

  Lars Hedlin
Yes mycket bra ..gillas
2013-03-23

  Heikki Hellman
En fantasis pärla, allt är möjligt i en saga.
2013-03-23

  Tino
Mållös!
Du är en magiker!

Jag vill inte tolka texten
eller relatera den till din vardag
jag hoppas
att det är en historia som berör mig
att din fantasi har bjudit på en gripande historia.
En berättelse som får mig att uppskatta saker och ting!
2013-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiskt, men mycket vackert berättat..
2013-03-22

  Bo Himmelsbåge
Sorg, smärta o fascination i denna filmdikt om skönhet och dramatik! Applåd!
2013-03-22

    ej medlem längre
vemodig och vacker..
2013-03-22

  Chawa VIP
Som ur en gripande film...vemodigt vacker...!
2013-03-22

    ej medlem längre
Då ringen gungande sjönk

från sida till sida ner och ner

som dansandes en vals

i taktfast bröllopsmanér..

:) gillar denna
2013-03-22

    ej medlem längre
fint!
2013-03-22

    ej medlem längre
Berörande vacker magi
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H