Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tusen små äckliga bitar

det var när Depeche släppte sin svagaste skiva
samtidigt som mamma var bakom lås och bom
Stockholm fick sitt första besök
av en sjuttonåring iklädd jeansjacka

jag vill så gärna tro
att allt det som kom efter
har en viktig funktion

arton blev tjugoåtta

jag minns att jag gick sönder
tusen små äckliga bitar
det var allt jag ville uppnå
att vara små glasskärvor
under någons nakna fötter

2013 och jag är snart tjugonio
Depeche har släppt en av sina starkare skivor
jag förundras över hur allt förändras
men ändå är det som förr
jag har kvar samma jeansjacka
men den är tyvärr för liten




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 311 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-03-23 11:09



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Det är 2014 nu och Depeche Mode är på turne och du är så mycket mer än glasskärvor under någons fötter.
2014-01-15

  Tess74
Svårt att ge konstruktiv kritik till ett sådant här mästerverk till text! Applåd. Du får mig att tänka på när jag var ung och händelser i livet då som format mig
2013-03-26

    ej medlem längre
Jag känner mig inte så konstruktiv idag- med det var äckligt vilset, kul och bra. Visst är det retligt när jackan blir för trång- kanske för att vi växer ur dom vi var- kanske blir det rent av bättre...
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike