Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds pengar



det ekade
som tappad kollekt mot kyrkgolvet
när regnet slog mot asfalten
och guds pengar ramlade ner
som manna från himmelen

de där nere hade sitt;
betalade bussar
skålade champagne
gjorde diagram
satt på nån förfest
blev bjudna på drinkar
knarkade i matfors
satt i gamla folkets park
lät kamphundarna bita
käftar genom läderhud
i en gammal hederlig
tuppfäktning


det är tradition, hävdade nån
att vi ska ha det såhär jävligt
och traditioner ska man hålla på
annars krackelerar hela samhället
sa sverigedemokraten och satsade
på den vita hunden
- den med mest blodsmak i munnen














Fri vers (Fri form) av Tyko
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-24 19:12



Bookmark and Share


  Patrik Englund VIP
Insiktsfull kommentar under mig och insiktsfull text.
2013-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Den kristna församlingen var den första platsen i världshistorien där man hade sann jämlikhet och rättvis fördelning. Så den första församlingen blev en utmaning, en provokation och en kulturprotest.
Det är inte pengar som är roten till allt ont utan kärleken till dem.
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Tyko
Tyko