Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenraset

Flickan sitter där
Funderar, försöker
Tankarna sveps iväg
tillsammans med viljan

Stenarna läggs ovanpå henne
fler och fler, tynger och tyngre
Tillslut orkar hon inte mer
Hon lägger sig ner
för att inte resa sig upp igen

Tillslut kommer stenarna att sväva upp av sig själva
men de kommer då vara fyllda av flickans ånger och förtvivlan
För att hon inte lyfte upp dem själv
för att hon inte orkade bry sig

För det man gör kommer och biter dig
Även om du vill det eller inte
Allt du gör kommer att påverka dig
men när stenarna blir fler och fler
tyngre och tyngre
blir det lättare att bara ligga ner
och låta ångesten sakta komma




Fri vers (Fri form) av poetnea
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-26 21:07



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Om bördorna blir för många hamnar vi alla där så därför ska vi inte fördöma den som inte orkar mer....vi orkar alla olika mycket, en del orkar tio stenar en del hundra men ingen orkar miljoner.....
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

poetnea