Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 26 mars: Exchef kan ha blåst kommunen


Det händer om och om igen

Det händer om och om igen
spelar ingen roll om det är kvinnor eller män
För i maktens boning
sker det med egoismen en kloning

Och nu råder feminsismens tider
kvinnorna maktbalansen vrider
De visar sig var lika hänsynslösa
skoningslösa och fredslösa

Precis som alla män däruppe i toppen
har man fattat galoppen
Ta stjäl mygla skattefuska momsfiffla
representera resefuska kvittofiffla

Klipp och klistra
så din förmögenhet gnistrar
Då kan du trampa på
och om sjuka fuskare snacka på


Men varför får kvinnor så ofta begravningskransen
när de kommit in i den nya makt konkurrensen
Tjallar männen på dem för att mörda
för att de med kvinnliga chefer känner sig som nördar

Eller är kvinnorna ondare
eller bara blondare
För att de ännu inte lärt sig riktigt
allt som i fusk och falskspel är viktigt

Denna kvinnliga boss
som lekte maffiaboss
Använde nittio procent bluffbolag
klart som tusan att revisionsfirman anade olag

Hade hon gjord det i mindre skala
kanske ingen hade klagat
Men mer föder mer
jag vill ha det jag kan ta

Kvinna eller man
ingen i toppen har skam
Att tänka på de i botten
tänker bara på sin egen vinstlott




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-27 02:19



Bookmark and Share


  Piann VIP
Så sant.
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP