Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

feiskt

hon var en mycket speciell kvinna som på dagarna verkade vara mest som alla andra. men det ingen visste om henne, var att hon förutom sin arbetstid och sin fritid även ibland - särskilt om vår- och sommarkvällar - hade sin speciella fetid.

vid sådana tillfällen förvandlade hon sig och uppträdde som älva, dansande i klänningsslöjor bland dimmor på ängarna och där, i hassellundar, havande hemliga möten med trolska män, sådana som var som hon, eteriskt förföriska och älskogssjuka, iförda endast nakendräkt.

hennes fetid var drömtid och den tid hon behövde för att klara vardagen.

det hände efter sådana älvedanseskapader att hon tvingades ta ut viss sjukskrivningstid. hon behövde samla sig, lämna sin feiska hamn, för att alls kunna återkomma till arbetslivet.

som älva skulle hon annars så lätt kunna bli bortblåst av de förhärskande marknadsvindarna. och vem skulle rädda henne då.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-27 19:33



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
sådana kvinnor har jag mött: trötta efter nattens danser
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP