Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagar onödigt nödvändiga

Det var slut på dagen i den vaknande
staden över i avsikt och nära ett
löfte

det var prövat och ovisst som livet
kan levas. Dess form avtäckte
avgrunder och formligen skjöt
av glädje

formades du skrattade hon till
gör det av allt bockade han sig
utan att behöva förklara sig
nära

det var en dag när kaprifolen äntligen
slog ut och körsbärsträdets blomning

satt i näshår. Nära.


hon var nöjd. Mer än hon
anat över det stängda. Utan den
hade hon inte lyckats forma handens
grepp över handtaget

inte vågat öppna.





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-28 20:03



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
En blick bakåt - för att sedan greppa dörrhandtaget och träda ut i någonting nytt. Efter avsikt och löfte, beslutet att omfamna handtaget och träda ut på andra sidan i en ny frihet, nya möjligheter. Språket är mäktigt, det rullar fram med en slags nödvändighet det också.
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP