Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd in, träd in



Träd in, träd in

i skog av skuggor

- en lyrisk rotvälta!


Skulden och skammen

som lagrats sen småskolan

befriades en dag


Det förträngda blev

synligt genom samtal

med en klok gubbe


Han ville inte

bekräfta den negativa

självbild som gavs


Att sluta slå sig själv

krävde dock tid och tankar


Att spegla sig i andra

ledde både upp och ned


De trasiga själarna

kändes ofta mest nära




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-03-28 21:15



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken fin blick - både av dig själv och av andra, de trasiga som har så mycket att förmedla. Befrielsen från skuld och skam är en stor och viktig process... vi bär alla för mycket packning av skuld- och skamstenar som vi behöver lämna längs vägen.
2013-04-02

    Jnåt
Mycket fint, stämningsfullt och klokt. Du är ingen träskalle... :-)
2013-03-30

    ej medlem längre
Den här dikten tycker jag om!
2013-03-29

  Monika A Mirsch VIP
"Träd in, träd in
i skog av skuggor"
- Gott att vila sig invid dina ord -
snart kommer de befriande skuggorna
du så varsamt att beskriver att synas än en gång
2013-03-29

  aol
en fin bild till ljust självspeglandet i skriften, bra
2013-03-28

  Piann VIP
Tänkvärd dikt.
Det förträngda,
som vi kan förtränga,
men som kommer till
ytan när vi minst anar det.

2013-03-28

    ej medlem längre
fin dikt, identiteten som byggs upp, vart man känner sig hemma och att det kan ändras till något bättre
2013-03-28

    ej medlem längre
Dina fina ord är tankeväckande...dom är som ett samtal med en spegelbild.
2013-03-28

  Tarantaran
Fint skrivet,
tankeväckande..
speciellt de två
sista raderna
blev kvar hos mig..

det sköra lockar
kräver inte styrka
att lätt luta sig mot
2013-03-28

  catharina.jerbo VIP
tänk vad lite träd kan göra:-) fin serie om livets svåra som kan kommas över.
2013-03-28

    ej medlem längre
Många sanna tankar att spegla och speglas i!
2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP