Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Landet är som jag beskriver det..


Rapport från ett öde land.

Ja, vi lever, men det är öde.
Huset är kallt och katterna oroliga;
Böckernas innehåll är vita tomma sidor
Musik hörs inte eller spelar baklänges,
det är svårt att andas. och jag hittar inte astma-sprayen!

Ute är det isdygn efter isdygn,
fåglarna här vänt om söderut;
Liljor och tulpaner göms under snö och en meters tjäle;
Gräsmattan har glömt var den bor
Hackspetten hackar förgäves efter larver.
Solen kämpar mot nattkylan,
Men livet vill inte komma tillbaka.

Jag vet, varför det är så;
Jag har läst Selma Lagerlöf om de infrusna fartygen
med mördare ombord. De kom loss,först när kärleken vann.
Vi är infrusna, köldfrusna och skall så förbli,
tills kärleken kommer tillbaka och värmer oss.

Hur får vi den att komma tillbaka?
Jag vet inte längre. Faktiskt:vet inte länge.

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 292 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-29 00:06

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram