Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Eget foto - "Cow parsley in pink"


Bida längtans lust

 

Hon är här

vår fru Vår

kittlar livet
i sin nakenhet


Hon sveper fram i
ännu kylig vind

fångar dagens ljus 
med blygsam värme


"Kärleken
vill spira"
 
sjunger längtans
lilla fågel

Ögat suckar;
- Alltför sakta...

men våren
lyder varats lag

där takten leds
av livets sång

gudoms kraft
och solvarvs
gång

 

© Chawa 2013




Fri vers av Chawa VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-03-29 17:51



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Underbar bild!

Härlig, längtansfull vårdikt efter sol värme o kärlekens sång, "Kärleken vill spira"... ohh nu har den gjort detta... Underbart...!!!
2014-02-21

  Ljusletaren
Vacker dikt och en utsökt vacker bild/ kram
2013-04-03

    Birgersdotter VIP
Vacker
2013-04-02

    ADI Nehlin
fin..
2013-04-02

  Nina.H
Så fint om vårens fru som vi suktar efter..
Härligt diktat!

2013-04-02

  Stefan Albrektsson
Vilket underbart språk du har här - ålderdomligt och stort, och samtidigt nutid och närvaro.
2013-04-02

  ULJO
Underbart poetat
2013-03-30

  Piann VIP
Så vackert skaldat.
2013-03-30

  Linda CH VIP
Skönt skaldat om den efterlängtade våren.
2013-03-30

  Tino
Jätte fint, både fotot och texten!
2013-03-30

  Lars Hedlin
Vackert skaldat!
2013-03-30

  Eva Helene VIP
Kloka vackra ord. Ja, vi får beväpna oss med tålamod.
2013-03-30

  Bibbi VIP
"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge."
2013-03-30

  Siggesdotter
Vackert diktat om våren och kanske längtan i dubbel mening
2013-03-29

    ej medlem längre
Vackra och mjuka ord om vår längtan efter vår och ljus.
2013-03-29

  ResenärGenomLivet VIP
Det verkar som vi får vänta lite till...men visst är hon på gång...
2013-03-29

  DaRe Art Project
Slår an tonen direkt, med kvinnokraft. Därefter prosaisk och sinnlig, men jag saknar den kittlande nerven.
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP