Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal låt från 84. Bygger på Romarbrevet 8:1


BRYR SEJ


Nu finns det alltså ingen fällande dom,
för nu så tillhör jag Jesus Kristus.
Och han är min kung för alltid.

När Jesus nu för en gång skull är kung,
och bor i dej, ja, ja.
Ja i dej han bor, ja, ja.

Så varför då du tynges utav smärta,
och tycker du är dum och dömer dej,
och tror att Jesus dej ska bestraffa?

Men kom då ihåg att: Jesus bryr sej, om dej han bryr sej.
Om du fördömer Kristi ord du glömmer.
Tycker du é skräp, depressionen vaknar,
konstigt du ej begrep det var Guds nåd du sakna.
Och att i Jesus fördömelse ej finns.

Nu finns det alltså ingen fällande dom,
för nu så tillhör jag Jesus Kristus.
Och han är min kung för alltid.

Du vill att folk ska tycka synd om dej, VA!
Så att ditt kött blir tillfredsställt,
å satan kan gotta sej.

Men ta nu upp din bibel och läs min vän,
läs om Herren, min vän.
Ja han älskar dej, bara säg: Jesus bota min otro!

Men kom då ihåg att: Jesus bryr sej, om dej han bryr sej.
Om du fördömer Kristi ord du glömmer.
Och försöker att göra det smutsigt.

Nu finns det alltså ingen fällande dom,
för nu så tillhör jag Jesus Kristus.
Och han är min kung för alltid.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-30 11:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, visst är det sant.
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar