Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstund har guld i mun

Morgonstund har guld i mun
för vem
De som har ett fett bankkonto
eller de som har ett tomt matkonto

Den som förtalar en mobbad
eller den som utsätts för mobbing
Den som sitter på en hög piedestal
eller den som sover på asfalt

Många ordspråk är inte sanna
Jag vill att ni det ska begrunda
Det är exakt samma sak med skitsnack
det mesta av det kommer från dåligt pack

Men ni lyssnar gärna på dåligt prat
utan att vilja lyssna på en utsatt part
Man måste alltid lyssna på båda sidor
innan man eventuellt dömer någon sent omsider

Men kyrkan är död
och dess kloka ord ingen längre hör
Nu kastar människor stenar
i högmod, avundsjuka, girighet som Satans vänner

Och råkar du träffa en kyrkans vän
så pratar han ofta som Jesus ovän
Om bestraffning och hat och försöker äta dig
för att han och hans satans vänner vill utnyttja dig

Men kom ihåg inga regler utan undantag
du måste leva med öppna ögon för varje spadtag
När du gräver dig vidare i livet
och titta på dig själv och andra utan omskrivning

Det du inte kan göra
skall ingen annan behöva göra
Var ärlig mot dig själv och andra
Då kan du titta på dig själv i spegeln utan att klandra




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-31 01:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det har du så rätt i.
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP