Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den blomstertid nu kommer

På toppen av ett berg satt ett
mål fastkedjat i sprickan,
Marika Lagercrantz
och Widerberg i lust och fägring
stor,

Hon gick i och ur bägge huvudrolls
innehavarnas kroppar,

gjort så ett tag,

pendlat, snurrat iakttagit och
iakttagits,

länge. Som elev och lärare på
en och samma gång,

Marikas ansikte så lik hennes
mammas, så

fullt upptagen av att iaktta ett
spel likt schack där vinsten
krävde tystnad, av ett oroväckande
slag,

i ett drömskt tillstånd var hon både
kvinna man, sexist, förövare och
offer,

som i ett enda trollslag,

blev dag natt och natten dag






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-01 01:46



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Kittlar dödsskönt i kistan! uhö hö! :)
2013-04-01

    ej medlem längre
såå bra såå, om dramat i detta tillstånd "to be"
2013-04-01

  ULJO
En fin hyllning till en fin skådespelare Marika Lagercrantz
2013-04-01

  smultronbergen VIP

Taran; ja det är en skön
kvinna, med röst underbar,

en sårbarhet man kan ta på,

Tack.
2013-04-01

  Tarantaran
Vilket utsökt porträtt på
Marika Lagercrantz..
tänker jag när jag läser..
hon är ju en livslevande
tajmning i mimikens och
röstens fängslande kropp..
du beskrev henne så fint!
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP