Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Turist på Blåkulla

Efter 4-5 varv runt landningsplatsen hittade hon det perfekta stället att parkera Ferrari-kvasten så att den syntes väl från alla håll. Med sina cowboystövlar i skallerormsskinn kickade hon ut landningsstället, varvade motorn lite extra och tog mark i en skur av gnistor. Steg av kvasten och sade "Howdy" till den nyfikna skara av häxor som mött upp. Hon tog av sig sin spetsiga Stetsonhatt och skakade ut sitt askblonda hår och sade "I'm Jan-Kee from No Yawk". Hon var genast välkomnad och visades runt och fick sig en slurk både här och där. Sedan var det hennes tur att visa vad hon hade. Hon plockade fram en halvfull plastmugg från Starbucks och hällde i en väl tilltagen skvätt Jack Daniel's whiskey och bjöd laget runt, sedan satte hon igång med de viktiga göromålen, som att koka Gevalia. För att hålla de andra sysselsatta medan hon kokade riktigt kaffe, plockade hon fram sina två tama skallerormar till allmänt beskådande. Istället för att skallra så klapprade de tänder, så kallt tyckte de att det var. De fick nöja sig med att sola i glansen av all beundran de fick.
Nu var det dags för fika och alla fick en kopp Gevalia, utom en som inte kunde slita sig från ormarna, och när Jan-Kee såg henne sträcka sig efter ormarna osäkrade hon sin Coltrevolver och sade på bruten svenska "inget pill", eller snarare "Don't pill" och blåste upp en bubbla med sitt bubbelgum tills den small. Alla häxorna tittade förundrat på henne, inte för revolvern, utan för att hon tuggade jordgubbstuggummi och drack kaffe samtidigt, men hon var ju bara där som turist, så det fick väl gå.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-01 14:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kul berättelse...
2013-04-01

  Jordgubbsodlare
Skön text med definitiv Terry Pratchett känsla!
2013-04-01

    ADI Nehlin
:-) gillade
2013-04-01

  Akvamarin
Härligt galen text, precis vad som behövs när påskäggen är slut.
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj