Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upplever ofta som en objuden gäst.


Fienden i mig.

Det finns en dold fiende
en gömd objuden gäst inom mig.

Han solkar ned tavlan som just skulle bli perfekt,
han gör att jag faller en meter före målet
efter att ha lett hela loppet.
Han rycker stråken ur handen på mig,
när jag just skulle fullända min symfoni.

Vinden vänder tvärt, när jag nästan når paradisön,
Flickan, som spelar saxofon på balkongen
försvinner, när jag kommer med vinglaset.
Om bordet är dukat för många, så kommer inte Hon.

Jag ville någon gång komma fram, ända fram.
O, komme jag fram! Kunde jag nå målet,
innan detta mål nått mig!
UE





Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-01 18:51

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Akvamarin
En fin dikt om den objudna gästen vi alla har inom oss. Den som sträcker ut foten precis innan vi korsar målsnöret, var än målet ligger. Igenkännande och berörande.
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram