Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har man ett växthus så kan man börja med odling tidigare


Växthuseffekten

Jag sitter i mitt eget lilla växthus
Medan tjälen tar kål på varje bladlus
Jag sår och planterar där i solens sken'
Det gör mig alls inget att våren är sen
Tomatplantor växer och salladen gror
Då man ändå på sommarens livskraft tror
Jag drömmer om blommor och skir fin grönska
Tänk om man någon gång får det man önska.

Tack vare växthuseffekten blommar det
trots att kylan dödat det fina trädet
Jag menar magnolian den där vita
Passifloran ja på dig kan man lita
Liksom citronmelissen i växthuset
Det då så varmt klimat av dagsljuset
Så ljuvligt att få uppleva lite vår
Nu när det över till april plötsligt går.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 279 gånger
Publicerad 2013-04-02 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson