Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mamma som är uppvuxen på en bondgård och bor i östra Sverige sa i telefon att hon gärna ville ha det fina regnet vi hade.


Det fina regnet

Det mullrar hotfullt från mörka moln när jag cyklar hem
Åskan och regnet har nästan hunnit ikapp vid fem
Snart öser regnet ner som ifrån ett helt vattenfall
Då känns det skönt att vi bor på ett berg i alla fall
Det är översvämningar på många håll i staden
Skyfallet är dock bara ett i den långa raden
På andra ställen är det torrt och mer brist på vatten
Här önskar jag att det bara ska regna på natten.

Nästa dag skiner solen från blåa himlen igen
Vi plockar trattkantareller där ute i skogen
Då börjar det åska så plötsligt på en enda gång
Regnet faller snart mer och mer i hela timmen lång
Det haglar också så marken av iskorn snart blir vit
Vi blir genomblöta fast vi bara går en kort bit
Vattnet forsar längs vägen, det är skönt att komma in
Nu har jag eksem av regniga giftiga kemin.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 291 gånger
Publicerad 2017-09-16 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson