Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den militära övningen i Sverige startar om en vecka


Höststormen Aurora

Snart kommer trupper hit från öst och väst
De drar till Gotland där de övar mest
NATO bidrar, men det är tyst om det
Ryssland drar åt sina militärnät
De har sitt Zapad, vi har ingenting
Den som tror vi har försvar är helt ding
Norge skickar stridsvagnar från sitt berg
Svenska soldater har ingen ryggmärg.

Frankrike har stridsplan som ska visas
Amerikanska stridsskepp av oss leasas
Estland bidrar med elitsoldater
Här i Sverige har vi mest banditer
I förorten bränner man ju bilar
Regeringen på små sprickor filar
Hulliganer i städerna härjar
Flyktingar socialbidrag bärgar.






Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-02 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson