Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu känns det som äkta svensk sommar med regn, blåst och max 18 grader.


Bara regn hos mig

Tänkte kanske bada, men regnet började att ösa ner
Tänkte kanske imorgon att jag lite granna sol då ser
Men molnen är mörka och tjocka och hotar med regn igen
Det är olika nyanser av grått där uppå himmelen
Regnkläderna är de bästa semesterplaggen dessa da'r
Men än är det inte kört, jag har två lediga veckor kvar
Har man tur hinner man gå ut emellan ett par regnskurar
Annars sitter man väl med en bok, tidning inne och kurar.

Inte så illa ändå, det hade värre kunnat vara
En regnig sommar har vi ju förr vanligen kunnat klara
Det blir grönskande och man slipper ju att vattna utomhus
Regnmängden kan man mäta ganska bra i hinkar och små krus
Kanske kan svamparna växa i skogen av allt regnande
Det finns ösregn, strilande och så bara lite skvättande
Variationer av regn kan ju vara nog så intressant
Att det är uppehåll nu är för hela da'n ej nå'n garant.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 294 gånger
Publicerad 2017-08-05 10:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bra för grundvattnet, men det är i så fall det enda positiva.
Jag skulle gå på country/gospelfestival i vår stadspark i dag... Suck...
2017-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson