Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske skulle man behöva göra en del saker, men det är skönt att bara vara ledig.


Men det är ju semester

Det finns många bär att plocka, men jag har ju semester
Jag har tid att laga en riktig middag, men det finns ju rester
Kanske borde jag städa ordentligt både här och där
Men det är bara nu på semestern jag långledig är
Äntligen får man sova länge och riktigt vila ut
Min dotter vill ju inte att sommarlovet ska ta slut
Det är skönt att någon dag just ingenting har planerat
Ta dagen som den kommer och att bara ta flanerat.

Gör inget att det regnar, jag vilar mig då inomhus
Tar hellre en tur i skogen än står ut med stadens brus
Njuter solmogna tomater ifrån vår egen atriumgård
Kissekatten han sover när han inte sysslar med pälsvård
Det är gott att få tid att över livet reflektera
Så man kan ta tillvara på livets goda än mera
Så nu har jag semester och det är viktigast för mig
Jag sätter upp en skylt mot alla måsten, där står;stör ej!




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-29 12:23



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Stilla betraktelse bland allt sommarbrus.
2017-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson