Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göteborg, när blir du min stad?

 

 

Jag trodde att staden
skulle vara vänligare
inställd nu
 
Lite mer givmild
trevlig
och att leva skulle bli
lättare den här gången
 
Jag trodde faktiskt
att min stad hade förlåtit mig
Förlåtit mig för att 
jag aldrig trivdes
men ändå aldrig kunde slita mig
ifrån dess grepp
 
Fånge i en storstads atmosfär 
eller jag vet inte längre
om staden är stor
eller bara
instängd av alla de 
som bor där
 
Men jag smög mig ut
en dag smög jag
Bort från lampornas sken
bort från asfalt och sten
Byggnader som borde ha slagits ner
men som likväl
står kvar
och bidar sin tid.
 
Jag som smög mig ut 
men kom tillbaka igen
jag trodde att jag älskade den stad
som tagit ifrån mig allt
Men det var inte kärlek
det vet jag nu
 
Det var glömska
det var 
var 
var
någonting jag hade glömt
 
Staden som borde blivit vänligare
spottade på mig igen
med lampor som blinkade
mitt i natten
den där natten
som aldrig kommer på riktigt
 
För alla lampor som blinkar
lyser upp det som varit förminskat
i en skenhelig fantasi
om en stad som jag aldrig
riktigt
trivdes
i
 
Men jag stannar ändå
hoppas på 
att någon dag
bli förlåten 
för att jag gav mig av
 
Så snälla Göteborg
 
Snälla Göteborg 
förlåt för allt jag sa
men vilken dag
kan jag säga
att du faktiskt är
min stad
så att jag slipper ge mig av
 
igen
igen
igen.



Fri vers av entusiasm
Läst 171 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-02 09:29



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
mycket bra
2013-04-02

  LenaJohansson VIP
igenkännlig...konsekvent o intressant ton i denna dikt ..bra
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm