Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna är nog den allra första låt som jag försökte ha en episk struktur i. Kanske att den är redan från 82, samma år jag blev frälst. Inspirerats från symfinirockens klassiska långa låtar typ Yes' Close To The Edge.


NAMNET JESUS KRISTUS


Part 1: Jesus I Mitt Liv

Mitt nya liv i Herren det är ju helt enormt.
För alla som vill komma och glädjas så där i.
All ytlig glans jag ägde förut är slut.
Och hela min person den är som förbytt.

Nu har jag Jesus i mitt liv,
och hans kärlek ger mig frid.
Och det som han gjorde betyder allt,
för dig och mig i Kristus.

Syndens bojor var hemska,
men det tyckte jag inte då.
För då var jag helt förblindad
av lusten att förgå.
I världens alla frestelser,
och mina tankar just då.

Nu har jag Jesus i mitt liv,
och hans kärlek ger mig frid.
Och det som han gjorde betyder allt,
för dig och mig i Kristus.


Part 2: Löftet Gäller Ännu

Mitt gamla liv vill jag inte ta i ens med tång.
För nu tillhör jag Jesus, som jag sjunger i denna sång.
För hans frälsningsgåva som utgöts på korset en gång.
Får vi alla ta del av, även du och jag.
Tillägnad oss alla än i denna dag.


Part 3: Mellanprisning

Halleluja, halleluja.
Herre Kristus min Gud.
Herre Kristus min Gud.


Part 4: Vad Är Ditt Liv Värt? (Kristuscalypso)

Du tycker du har det bra.
Men vad vet jag, vad vet jag.
Du tycker du é cool,
alla tjejers no-fool.

Men är brudar, fest, bilar och sprit
det enda som é nånting för dig?
Å makt, pengar, position?

Jag menar vart leder det?
Svara mig nu, svara mig nu!

Jag har någonting som é bättre
än all ytlig glans som lurar i vår värld.


Part 5: Basic Issue

Det är Jesus Kristus.
Namnet Jesus Kristus.
Amen!




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-03 13:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är så sant,Jesus är vägen
2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar