Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till mitt andra jag



Hur faan ska man skriva så
att man inte misstas för att
vara en 50 årig beläst gubbe ?

Hur ska man skriva för att inte
misstas för att vilja dela in
den sociala verkligheten i små
nätta fack,

T.o.m. Titeln fastkedjad på Västerbron
får en man i ens egen ålder att
vädra sex, vissa av dem iallafall,

fastkedjad som i bemärkelsen fast
mellan två klasser, två hundben
och en pöl mellan sig

En kedja likt en länk eller en
metafor som det så tjusigt heter
för att vara en schäfer med en
kedja och inte en dresserad pudel

jag älskar livet. Älskar varje tum

längst in njuter jag av att vara jag.

Mitt i denna härva av ett jag.

Det blir torsdag efter en svettig
onsdag.

Då vänder jag dag i almanackan.

Så bra. och skriver om blomblad
som trivs i lag

Kväver den som tänkte på ordet

Sam som i samförstånd







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-03 19:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
diktaren har det svårt att reda ut frågorna i inledningen. ja, hur vara för att uppfattas rätt. går det alls? frågor på frågor. den fras som jag känner står i centrum är 'mitt i denna härva av ett jag'. ett tvekande hopp i slutet.

2013-04-03

    ej medlem längre
diktaren har det svårt att reda ut frågorna i inledningen. ja, hur vara för att uppfattas rätt. går det alls? frågor på frågor. den fras som jag känner står i centrum är 'mitt i denna härva av ett jag'. ett tvekande hopp i slutet.

2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP