Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd in, träd in, marssamling 2013


*
Träd in, träd in
i skog av skuggor
- en lyrisk rotvälta!

Skulden och skammen
som lagrats sen småskolan
befriades en dag

Det förträngda blev
synligt genom samtal
med en klok gubbe

Han ville inte
bekräfta den negativa
självbild som gavs

Att sluta slå sig själv
krävde dock tid och tankar

Att spegla sig i andra
ledde både upp och ned

De trasiga själarna
kändes ofta mest nära

*
Nattens virrdröm
med en steppande dansör
- väckt av månljus

God morgon sa han
till minichefen som fick
ett skrynklat anlete

Rädslan styr
det mesta för de flesta
insåg han sent

Läste klassisk
fyrtiotalspoet och slogs
av språkets djärvhet

När poeter.se liknar
facebook lägger jag av

*
Det finns energi
i en konflikt som man
bör ta tillvara

En bister sanning
pensionen påminner
om a-kassan.

Han föreslog
att man skulle elda upp
pensionsbeskedet

Hans generation
är lurad och för nästa
blir det bara värre

*
Damen med väskan
hennes spänne blixtrar
i morgonsolen

Som barn hade han
en enda tanke i skallen
- När blir jag stor?

Han var främmande
för en värld av viskande
översittare

Spöksonaten tog
gestalt som dramabalett
Orden fick vingar

*
Ilskan och sorgen
uttryckts bäst utav
jazz-avantgardet

Proggens budskap:
- Vem kan man lita på?
Sant idag som då

*
Min söderbalkong
har glädjetemp i mars

Tropiskt i solen

Den sydsvenska
väderkvinnan sade:

+6 och soul

*
I solbelyst snö
den bakvända skuggans
versala MURTNEC

Hörde skogsduvan
häromdagen - men nu
är den tyst igen.

*
Kärlekens ögonblick
låter sig inte förklaras.

De bara är och bör tas
tillvara med ödmjukhet.

*
Min poetik vill
förena det strängt privata
med universum





Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-03 21:30



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
som alltid närvaro och känsla
2013-04-05

    ej medlem längre
en härlig dikt om mycket !! tack
2013-04-04

  Lilla My* VIP
Mycket klokt i dina verser här!
2013-04-03

  walborg
Skön läsning
2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP