Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högtrycksdagar i april / Att skulptera


Jag vet inte 
hur det går till
när man skulpterar
träden
när man skulpterar
varje minsta
gren
så tydligt avtecknade nu
i denna stund
högtrycksdagar i april
mot allt det ljusblå
i horisonten
att man blir lycklig
av att se dem nakna
och av att tänka sig dem
om några veckor bara
då ytterligare
förvandlingar
har skett
Gud, skulle jag säga, du finns
om jag bara visste
att det går till
som jag tror
att skulptera
men nu
vet inte
och väntar heller inte
besked




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-04 17:32



Bookmark and Share


  Rosen VIP
du har satt våren med dina ord...
2013-04-06

  Marianne Räf
Känner igen! Fin
vårdikt du levererar
här!
2013-04-05

  Lars Hedlin
Känsla och inlevelse..APPLÅD!
2013-04-05

  DaRe Art Project
Vår? Det känns som att det är våren du vill förmedla. Omvandlingen. Det är bra, men jag tycker du kan skapa mer luft i din poesi. Låta monostrofen styckas upp i flera strofer och hjälpa läsaren till dina bilder (som jag tycker om). /Daniel
2013-04-04

  catharina.jerbo VIP
åh, vad jag känner igen mig! den öppna totala glädjen, förundran. kalas!
2013-04-04

  Stefan Albrektsson
Som att stå med uppspärrade ögon och bara skåda och förundras. Som att ta in det oerhörda med ögonen utan att kunna omfatta allt - men det som setts och omfattats är stort nog. Mer än nog. Applåder!!
2013-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Den som söker finner. Inte de andra.
2013-04-04
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife