Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu när skarsnön om morgonen..


Sviktande underlag


Varje morgon
frostblommor, isrutor
gnistrande släpljuskristaller

på väg med vedkorgen till lider
frasar ytan under mig
knorrar istadigt

sedan bredspacklar solen
den koppärrade skaren
löser upp den blottade jorden

och ur varannan tuva viftar
våren med snödroppar
och säger högljutt, snövitt,

'din pessimism
vilar helt och hållet
på sviktande underlag'

tjäle i själen
hindrar inte islossning
mjukgöraren är här




Bunden vers (Annat versmått) av Björn Donobauer
Läst 423 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-05 07:25



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Underbart hoppfulla rader!
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer