Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lön för mödan

Lyriska steg genom ett Bagarmossen
Välkomnande skratt fyller delar
av det inväntade.

Jag tror att jag är hemma. Kommit
fram. Det fjäskas och min nya
äldre kollega talar om mig som vore
jag en drottning. En liten mörk sak
med röda byxor likt namnskyltens
röda ton. Nu är det faktiskt vår.

Min egen börjar. Nu. Nu och ja
skriker inombords av lyckans fjädrar
målas inre bilder av fortsättningar,

det är den lustige läkaren, något år
yngre, vi talar samhälle, skolans
situation, vi har liknande utgångsläge,

det är Inte blodrött trött men heller
inte blått som natt,

Det är befrielse. Inplockad. Vald.

Blev mitt jag. Ett yrkesliv men
mossans stank har ton av fräken
vind

har mötens friska svikt i glimtar
hänger lovsång fritt i mäktig sal
har våndan lagts i fack

i utpost för det där som brådskat




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-05 11:47



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken skön känsla! Som att plötsligt, efter en lång vandring under täta granar, komma ut i en vårfylld glänta med vitsippeäng. Låter som ett nytt gott läge!! Tycker mycket om den lilla politiska tvåradingen rött - blått. Och sista treradingen är som en lyrisk vårsång - stort!
2013-04-05

  Jordgubbsodlare
Den sista versen "har mötens" är inget annat än genialisk i sin språkhantering.
Smälter som en sockerkaka i magen! :)
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP